גוש קטיף

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/01/14 12:17 כב בשבט התשעד

שאלה

קודם כל , תודה רבה על זה שאתם עונים ככה על שאלות ! מקום מעולה! תודה , זה עוזר לי הרבה ! אני מדריכת שבט מעלות , ועכשיו יש את יום גוש קטיף , אני רוצה להעביר להן את המסר על מה שהיה כי הן היו ממש קטנות כשזה קרה ובטח לא זוכרות אתזה , אני לא יודעת איך להעברי להן את זה בדרך הנכונה , אני בטוחה שיש שאלות יותר חשובות מזאתי... אבל אני באמת לא יודעת ואני לא רוצה לעשות טעות ולהעביר אתזה בצורה לא נכונה ... תודה רבה !

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המסר צריך להיות סביב הבנין של היישובים וכוח העמידה שלהם: חלוציות, מסירות נפש למען התיישבות בארץ ישראל. גבורה ויכולת עמידה בתנאים קשים.

לא כדאי עם ילדות אלו לעסוק בדברים השליליים.
בשנים הבאות, בגיל יותר מבוגר, נספר להם על הקושי והכאב הנורא של הגירוש.

עייני בקישור להלן - יש שם הרבה הצעות וחומרים

http://www.gushkatif.co.il/he/sectionsm/מערכי-שיעור-כיתות-ה-ו/