גווני צבע של בני אדם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/03/12 20:22 ג בניסן התשעב

שאלה

בס"ד

מה גרם לכך שיהיו בעולם אנשים שחורים ואנשים לבנים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

על פי מה שמצאתי ברשת, הסיבה לצבע עור וסגנון שער היא גאוגרפית: "צבע עור כהה באזורים שטופי שמש, וגוון בהיר למי שחי הרחק מקו המשווה, וכן הבדלים אקראיים כקרזול השיער ותווי הפנים"...
מדגישים שם, בהמשך, שהבדל בצבע אינו המאפיין העיקרי של גזע - "מעניין שדווקא המאפיין המרכזי של גזע כפי שאנו מדמיינים אותו, צבע העור, אינו סימן אמין למרחק גנטי. צבע עור כהה נמצא גם באפריקה וגם בקבוצה הרחוקה ביותר מבחינה היסטורית, גנטית וגיאוגרפית מהיבשת השחורה: אצל ילידי אוסטרליה והאוקיינוס השקט".
כיום מקובל במדע שיש לכל בני האדם מקור אחד שבא מאפריקה...

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=682529