גוג ומגוג וביאת המשיח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/12/01 09:07 כז בכסלו התשסב

שאלה

רציתי לדעת מספר דברים:

ראשית, מהיכן מגיע השם גוג ומגוג?

שנית, האם ייתכן, כי המלחמה בטרור היא ראשיתה של מלחמת גוג ומגוג? הרי יש הטוענים כי הלל הזקן קבע את לוח השנה עד שנת 6000 ואנחנו רחוקים משנה זו רק בכ-200 שנים. בהדלקת נרות של שבת אנו מדליקים את הנרות מוקדם מכיון שאין אנו יודעים במדויק באיזו שעה צריך להדליק, האם יש אפשרות שהזמן של המלחמה הוא לא בדיוק בשנת 6000 אלא יותר קרוב, בזמננו?

שלישית, מה בעצם יקרה לאחר המלחמה? לפי מה שלמדתי, במלחמה יהרגו כל הרשעים, ואז יבוא המשיח, ותהיה תחיית המתים , וייבנה בית המקדש השלישי, ורק הצדיקים ייזכו לראות זאת. אני מבינה שאי אפשר לדעת במדויק מה יקרה בימות המשיח, אבל אני רוצה לקבל תמונה כללית. אני רק בת 17 ואני לא רוצה להתחיל ללמוד מהזוהר כי איניי חושבת שאני אצליח להבין משהו, אולי בעוד כמה שנים, אך לפי מה שידוע לי יש שם הרבה תשובות להרבה שאלות שלי.

תודה מראש על התשובה.

רבקה.

תשובה

בס"ד

התשובה לשאלות אלו היא מורכבת ומענינת ואני ממליץ על הספר "אחרית הימים" שנכתב לאחרונה ויש בו הרבה תשובות מענינות לשאלות ששאלת.

באופן כללי יש הרבה חכמים ובכללם מור אבי הראשון לציון הרה"ג מרדכי אליהו שאומרים שמלחמת גוג ומגוג היא כבר מאחרינו.
אנחנו מאמינים שצדיק גוזר וה' מקיים. גם את במעשיך יכולה להשפיע על מהלך הענינים ולא רק להיות צופה פאסיבית.
תיאור מלמחת גוג ומגוג נמצא בהרבה פסוקים בתנ"ך ותוכלי למצוא אותו בסידור לחגים בהפטרות של יום סוכות ושבת חול המועד.