גדי בחלב אמו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/10/12 17:06 כח בתשרי התשעג

שאלה

שלום וברכה

שמעתי שהציווי "לא תבשל גדי בחלב אמו" אינו קשור להפרדה בין בשר לחלב, אלא בא ממשהו שקשור בהלכות בית המקדש.

מלבד זה, גם ידעתי שהפולחן האלילי של נכרים היה גם בישול גדי בחלב אמו, ולאו למטרת אכילה.

זה נכון? יש קשר לבית המקדש? מאז ומעולם חשבתי שהתוספות לעוף ולכלל מוצרי חלב באו עם פירושיהם של הרמב"ם ורבינו.

חוץ מזה, למה מתרין לאכול דג עם חלב? הרי גם לעוף אין חלב אם ואסור לערבו בחלב.

בתודה רבה!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

על האיסור והפרושים השונים עיין בקישור הבא (בתחילת הדברים יש שאלות ובהמשך תשובות והסברים)
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/sinay/basar.htm

מן התורה יש רק איסור על אכילת בשר של בהמה עם חלב.
איסור אכילת חיה ועוף בחלב הוא גזרת חכמים בגלל הדמיון שבין בשר חיה ועוף ובשר בהמה.
אין דמיון כזה בין בשר דגים.