גברים ונשים בעולם הבא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/05/13 17:45 כב בסיון התשעג

שאלה

שלום, שאלה שמטרידה אותי ואת חברי:

האם בעולם הבא נשים וגברים חיים אלה לצד אלה? האם יש לשמור נגיעה?

תודה, ושבת שלום

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש שתי תפיסות בסיסיות אודות העולם הבא - זו של הרמב"ם וזו של הרמב"ן.
לפי הרמב"ם עולם הבא הוא עולם של נשמות בלבד כך שהשאלה לא עולה בכלל.
לפי הרמב"ן עולם הבא זו מעין חזרה להתחלה - לימי גן עדן. בשאלת ביטול המצוות לעתיד לבוא יש לרמב"ן עמדה ברורה (דברים ל; ו): "אבל לימות המשיח, תהיה הבחירה בטוב להם טבע, לא יתאוה להם הלב למה שאינו ראוי ולא יחפוץ בו כלל".
יוצא מכאן שגברים ונשים יחיו אלו לצד אלו - ושמירת הנגיעה לא תבוא כאיסור אלא כהתנהגות טבעית, כמו שהיום אין צורך לאסור על אדם לדוגמה - לעשות צרכים בפרהסיה מפני שהבושה הטבעית מרחיקה זאת לחלוטין. כך לעתיד כל ענייני הצניעות יהיו בבחינת בושה טבעית שאין כל צורך לצוות עליה מפני שהטבע האנושי המתוקן ידריך את שמירתה.