גבולות בהדרכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/12/13 22:40 ז בטבת התשעד

שאלה

שלום

אני מדריכת שבא מעלות בבני עקיבא

ואני לא כל כך מבינה מה הגבולות שצריכים להיות בין חניכים למדריכים

כי מצד אחד בא לי שיהיה הכי צחוקים ונעשה שטויות , באלי להיות חברה שלהם כזה בקטע כיפי , מצד שני יש לי גם סמכות ואני לא יודעת איפה הגבול מה ומי. ואני מרגישה שאני נחמדה מידי, מהם הגבלות.? אגב גם מצד שני אני ממש רוצה להשפיע עליהם..

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עליך לזכור שגם החניכים לא רוצים שאת תהיי עוד חניכה הם רוצים אותך כמדריכה. החניכים רוצים להרגיש שלמדריכה שלהם יש סמכות - זה חשוב להם.
הסמכות שלך כמדריכה היא גם הבסיס להשפעה עליהם - הם צריכים להקשיב לך כמדריכה ולא כשם שהם מקשיבים לחברים שלהם.
אמנם ודאי מדריך איננו מורה וגם לא הורה - הוא צעיר והוא קרוב לחניכים בנכונות שלו לשחק ולשמוח אתם.
המפתח איננו במעשים שאת עושה או לא עושה אלא בעמדה הפנימית(!) שאת מפתחת בתוכך.
את צריכה להתמלא בתחושת איכפתיות ואחריות כלפי החניכים שלך - כאן מתחיל ההבדל בינך וביניהם. את צריכה לחשוב מה הצרכים של כל חניך? מה היחס הנכון שצריך לבנות כלפיו? וכו' בתוך השמחה והמשחקים את צריכה ליישם את הייחס האישי - להחמיא למי שצריך, לרסן את מי שצריך, לעודד את מי שצריך וכו'
זה לא מונע להיות ספונטנית וזורמת אבל זה מחייב כל הזמן אחריות למה שקורה. את קובעת מתי מתחילים לשחק ומתי מפסיקים, את אחראית על האוירה של המשחק.
את צריכה לזכור ולהרגיש תמיד מדריכה גם כשאת משחקת ושמחה אתם, את מדריכה.