גאולה בלי תנאים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/01/02 13:07 כו בטבת התשסב

שאלה

שלום שמי איציק.

כתוב בספר ירמיה פרק כ"ד פסוק ו':

"ושמתי עיני עליהם לטובה,והשיבותים על הארץ הזאת ובניתים ולא אהרוס ונטעטים ולא אתוש"

משמע שהקב"ה לא יגלה יותר את בני ישראל

ואילו לא היה כך הרי בני ישראל גלו בשנית

אודה לך באם תענה לי

איציק

תשובה

בס"ד

קראתי את פרק כד בירמיהו פעם ועוד פעם ולא מצאתי הבטחה שהקב"ה לא יגלה את ישראל לעולם.

משמעות ההבטחה היא שהקב"ה ינהג עם עם ישראל באורך רוח ולא בהקפדה מלאה. כיון שבשעת הגאולה השניה הקב"ה יתבונן בהם בעין טובה ולא בעין רעה. הסתכלות כזו היא מבט מתחייב מאופיה של שעת גאולה.

הבעיה היתה בשעה שבני ישראל סמכו על משפט כזה או אחר בדברי הנביאים ואמרו "לא תבוא עלינו הרעה" כי אנחנו מובטחים שתמיד יהיה איתנו בסדר, וזה לא נכון.

יש בחירה חופשית ומעשיך יקרבך ומעשיך ירחקוך.

כמה יקריבו וכמה ירחיקו?

תלוי בהרבה דברים - גם בשעת רצון.