בת זוג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 14/10/10 23:16 ו בחשון התשעא

שאלה

לכבוד הרב שלום רב!

אני יוצא עם מישהי כחצי שנה.

רציתי להתייעץ עם הרב על משהו שמטריד אותי.

ב"ה לא נכשלנו בנגיעה,

אבל אני חושב שיותר משזה עבודה על המידות זה יותר קשור למשיכה פיזית שלא ממש יש לי כלפיה..

אומנם קרו איזה 3-4 פעמים שכן הרגשתי משיכה כזאת,אבל אני אמור להרגיש זאת יותר לא?

אציין שהיא מאוד חמודה בעיני,אך לא בהכרח מש יפה,

אני יודע שחמודה זה עדיף על יפה,

אבל משיכה בכל זאת כן צריכה להיות,הלא כן?

כמו כן שנינו כבר יודעים שחצי שנה זה מספיק זמן בשביל להחליט,

אבל אני חושש נורא מלקחת אחריות עליה,אני רוצה שיהיה לה רק טוב ומפחד שלא אוכל לתת לה את זה.

אני יודע שתמיד יהיו ירידות ועליות,אבל עדיין חושש...

איך אפשר לעבוד על עצמי בהקשר זה?

בתודה מראש.

תשובה

ב"ה,

לשואל שלום,

א. קודם אתה צריך לבדוק אם לבחורה אחרת שהכרת היתה לך משיכה,
אם אין לך משיכה לבנות צריך לבדוק את הענין אצלך.

ב. אבל אם באופן עקרוני יש לך משיכה לבת ,אז מה שאתה לא מרגיש משיכה צריך לעבוד על זה שהיא תמצא חן בעיניך.

אפשר לעשות זאת האופן מלאכותי, כדי לעורר את המשיכה, לעשות משהוא נחמד ביחד,להשקיע בחשיבה חיובית על הבחורה ועוד, ואם זה לא מתעורר צריך לשקול את המשך הקשר.

כי הכלל הוא שצריך גם מידות טובות וגם מציאת חן.

ג. מה שאתה חושש לקחת אחריות, אפשר לראות את זה הפוך, עצם החשש מלמד שאתה אחראי ורציני, ורוצה להעניק ולהשקיע, וזה מעולה!! – ובעזרת ה' תצליח!

מירידות לא צריך לחשוש כי אחרי כך יש עליות, כמו שכתבת,
זה דרכו של עולם, רק מלאכים נמצאים בעמדה קבועה.

וה' ינחה אותך בדרך יושר!

בברכה,

דני ארגמן