בתיה בת פרעה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/10/09 14:14 כו בתשרי התשע

שאלה

כבוד הרב ברצוני לשאול כיצד ייתכן שלבתו של פרעה היה שם יהודי? מדוע בספר שמות היא מוזכרת כ"בת פרעה" ובספר דברי הימים היא מוזכרת כ"בתיה בת פרעה"? וכיצד הובטח לה להיכנס בחיים לגן עדן והיא אינה מבנות ישראל?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
1. השם בתיה אינו השם המצרי שלה אלא הכינוי שנתן לה בזכות פעולותיה המבורכות (כמו שהמלאך מכנה את גדעון ירובעל).
2. בספר שמות חשוב להודיע שהבת של המלך מצילה את משה, לכן מדגישים שהיא בת פרעה.
בספר דברי הימים מספרים על השתלבותה בעם ישראל ועל צאצאיה, ולכן קוראים לה בשמה העברי.
3. הרמב"ם קובע ש'חסידי- אומות -העולם' שאינם מבני ברית יש להם חלק לעולם הבא.
עיין בהרחבה http://www.yk8.org/artsfl/mamar_668.pdf