בשר מהונדס כשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/08/13 22:53 ל באב התשעג

שאלה

לאחרונה היו חדשות על המבורגר מהונדס ולא יכולתי שלא לחשוב האם הוא ייחשב ככשר, ומה ההלכות לגביו. אני אפרט שתבין יותר:

איך מייצרים בשר מהונדס:

מדענים לקחו תאי גזע של חיה כלשהי ומהם גדלו רקמות וכד' עד שהם קיבלו מספיק בשביל לטחון קציצת המבורגר.

אבל תאי הגזע שנלקחו מן החי היוו פחות מ0.001% מהתוצר הסופי, אז יכול להיות שזה בטל?

ואם זה בטל, אז האם יכול להיות שזה לא ייחשב כבשרי בכלל?

ובנוסף: אם זה מחיה לא כשרה, או אפילו אם זה מחיה כשרה האם זה כשר?

סיכום השאלות שלי:

1. האם זה נחשב בשרי וצריך לחכות 3.4.6 שעות (כל אחד במנהגו)

2. האם זה כשר כשזה מגיע מחיה כשרה, והאם זה כשר כשמגיע מחיה לא כשרה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין כאן הנדסה גנטית - מדובר בתהליך שונה.
הנושא מורכב, יש בו צדדים שונים.
לשאלות כאלה נדרשים גדולי הרבנים בדור - ואני קטונתי.

עיין קישור בנושא:
http://www.nrg.co.il/online/11/ART2/496/771.html