בשר חלק

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/08/10 15:42 טז באלול התשע

שאלה

שלום,

אני ספרדיה

רציתי לדעת אם אימא שלי לא קונה בשר חלק האם אני יכולה לאכול את מה שהיא מבשלת או שאני צריכה לא לאכול בכלל בשר??

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני מצטט לך מתוך תשובה באתר "הלכה יומית"
http://www.halachayomit.co.il/displayRead.asp?readID=183
והנה בשו"ת דבר שמואל (להגאון רבי שמואל אבוהב, מגדולי חכמי הספרדים באיטליה, לפני כארבע מאות שנה, והיה אב בית הדין בוונציה, והיה מראשי הלוחמים במשיח השקר שבתאי צבי שר"י, וכל חכמי דורו מריצים לפניו את שאלותיהם,) נשאל, אודות ספרדים שהולכים לערי אשכנז, אם יכולים לאכול משחיטתם, או מאחר שהספרדים מחמירים בבדיקת הריאה יש להם להחמיר שלא לאכול בשר. והשיב, שאם לא ידוע בבירור שהייתה סירכא בריאה שמעכו אותה כמנהג האשכנזים, יש להקל לאכול מאותו הבשר, כיוון שיש לתלות שמא הייתה הבהמה כשירה, ושמא הלכה כהמיקלים, ולכן אף שמנהג הספרדים להחמיר בזה מאד, מכל מקום במקום שמתארח יכול להקל לאכול מבשר זה, וכן פסק מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א, שמותר לספרדי לאכול בשר אצל אשכנזי כשמתארח אצלו. והמחמיר תבוא עליו הברכה. ובפרט יש להקל בזה בסעודת מצוה.

גם המצב שלך הוא כמו מי שמתארח, לכן גם את יכולה להקל ולאכול בשר לא חלק שאמא שלך מבשלת.
מצד אני תחפשי דרכי נועם לשכנע את אמא שלך לקנות בשר חלק מפני שזה נכון גם עבורה.
תפעלי בסבלנות, בשכל ובעדינות ואולי בסוף תביאי את כל המשפחה שלך לאכול חלק.