בשר וחלב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/07/13 11:27 יא באב התשעג

שאלה

אז ככה... אתמול אכלתי אצבעות שניצל,ושמתי ליד רוטב. טבלתי ואכלתי זה לא היה כזה טעים הרגשתי שיש לזה טעם של קיא. גם אחי טעם ואמר שזה נראה כמו שמנת.. שסיימתי לאכול וכמובן שלא נגעתי עוד ברוטב.. הלכתי לבדוק אם הוא פרווה וכי אין סיכוי שהוא יהיה חלבי כי זה רוטב לסלט, היה רשום רק כשר,ובמרכיבים היה רשום חלב. מפה הבנתי שחטאתי ומיהרתי לשטוף ולצחצח את שיניי כך גם אחי. מה עושים במצב כזה? איך אפשר לכפר על החטא שעשיתי? לא ידעתי שרוטב הוא חלבי, החלטתי לצום היום עד שעה15:00 כדי לכפר על זה.. האם זה טוב? או שאתה ממליץ לכפר על זה במשו אחר?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא צריך לצום, גם לא להבהל, אלא ללמוד לקח!
'התשובה' שהיא התיקון לחטא - כוללת שלשה חלקים:
'הכרה בחטא' - להבין שאני חטאתי.
'חרטה' - להצטער מאוד על כך שחטאתי, הרצון שלך לצום מבטא את הצער שלך על מה שקרה.
'קבלה לעתיד' - תיקון החטא מגיע להשלמתו כאשר מקבלים אחריות מלאה שחטא כזה לא יקרה יותר.

אתה צריך להחליט שמעתה והלאה אתה תמיד בודק מרכיבים. אתה לא מכניס דבר לפה לפני שבדקת אם הוא חלבי או פרווה.

התשובה המלאה, יש בה: הכרה בחטא, חרטה וקבלה לעתיד - היא מכפרת על החטא לגמרי.

בברכה