בר במלון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/02/14 22:14 כג באדר א'

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה

אבקש לשאול האם כאשר אני מתארח במלון למשל לאורך חג פסח, מותר לי לקחת אוכל מהבר בארוחות ולשמור לי לאחרי שהעזוב את המלון, כך גם האם מותר לי לקחת את מוצרי ההגינה ששמו בחדר כמו סבון ושמפו בגלל ששמו בשבילי, אני האסוף ואקח הביתה והם ימלאו כל פעם מחדש, או שיש בזה חלילה חשש גזל ?

תודה ויוןם טוב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המלון מציע אמצעים (אוכל, הגיינה, עטים וניירות) לאורחים בזמן שהם במלון ולא מתכוון לתת להם אספקה הביתה (תאר לעצמך שכל אורח לוקח גליל ניר טואלט או סבון אחד - הכפל זאת במספר האורחים ובמספר הימים ותקבל הוצאה אדירה של מאות ואלפי שקלים).
אם יש משהו שנראה לך שהוא בבחינת מתנה מהמלון עליך לשאול את פקיד הקבלה אם מותר לקחת וכך תהיה נקי מכל חשש גזל.
אין כל הבדל בין השאלות שאנחנו שואלים ללא כל היסוס את המשגיח במלון אודות החסה או חימום המרק בשבת, שלא נחטא באכילה אסורה ובין החובה לשאול כדי שלא נחטא בגזל אסור.