ברכת שהכל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/06/16 22:16 כג בסיון התשעו

שאלה

כאשר אני מברכת על המים ואומרת ברכת שהכל, ואני נמצאת למשל באותו מקום,כמה שעות, אני מבינה שאם אני אשתה שוב מים לאחר שעה, לא צריך על המים שוב לברך.

כאשר אני רוצה לאכול שוקולד אחרי שעה באותו מקום אחרי שבירכתי, האם לברך או לא לברך שוב שהכל ?

האם על פירות,ירקות, מאפים וכד' זה נחשב כנ"ל-שהברכה נשמרת גם לכמה שעות

באותו מקום שאני נמצאת?

ישנם אומרים שהברכה נשמרת 70 דקות? או שיש הסח דעת, אז שוב צריך לברך? האם יש קשר? נכון לא נכון?

אני עדיין לא במצב שמברכת ברכה אחרונה.

תשובה

שלום
סליחה על העיכוב בתשובה
א. אם היה ברור לך שתשתי רק מים, ורק עליהם התכוונת, צריך לברך על השוקולד.
אבל אם, כפי שקורה בדרך כלל, התכוונת לברכה על דברים שברכתם שהכל, ולאו דווקא על המים, אין צורך לברך שוב.
ב. כן.
ג. הכלל הוא שכל עוד לא הייתה הסחת דעת מהאכילה הראשונה, לא מברכים שוב. לדוגמא, אם אדם יושב בחתונה שנמשכת 4 שעות, ברור שהוא לא הסיע את דעתו מתחילת האכילה. וכן כשיושבים כמה שעות במסעדה או בית קפה.
לעומת זאת, אם אדם בירך על אוכל בבית, ואחרי שעתיים הוא רוצה לאכול שוב, בלי קשר לאכילה ההיא, הוא יצטרך לברך שוב.
את צודקת שיש עניין של 72 דקות. זה נאמר על כך שיכולה להיות בעיה מצד הברכה האחרונה אם עושים הפסקה בין האכילות של יותר מ 72 דקות. אם אין הפסקה כזו, אז אין שום בעיה.
כל טוב