ברכת משנה הבריות על כושים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/07/09 18:55 ח באב התשסט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

טוב קצת קשה לי עם השאלה אבל אני חייב להסיר ספק.

לא מזמן סיפרו לי שהרואה את הכושים צריך לברך "ברוך משנה הבריות". רציתי לדעת אם זה נכון והאם הדבר נכון גם לגבי אתיופים.

תודה מראש.

תשובה

בסיעתא דישמיא

ברכה ושלום!

בוודאי שאין לברך ברכה זו על צבע עור,{אגב,לשיטתך בשאלה גם על בעלי צבע עור לבן צריך לברך"ברוך משנה הבריות..."אם אתה היית חיי באפריקה או באתיופיה.היו צריכים לברך עליך ברוך משנה הבריות..}
ברכה זו נתקנה כהודאה לה' על שינוי מסדרי בריאת האדם,כגון:אדם שיש לו שש אצבעות בידו.
או על שינוי קיצוני במראה הגוף.
ועיין בשולחן ערוך בסימן רכ"ה,מסעיף ח' והלאה
ובהערת המשנה ברורה בשער הציון שלא ניתן להגדיר בצורה מדוייקת ולכן נהגו שלא לברך כלל את אותם ברכות המוזכרות בסעיף ח' והלאה.
בברכה.
עוזיאל אליהו.