ברכת מזון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/07/13 11:32 כד בתמוז התשעג

שאלה

בס"ד

שלום רב,

בזמן הסעודה לפני ברכת המזון בשבת אנו מוציאים קינוחים ומברכים: עץ, אדמה, שהכל וכדומה. מה ההלכה אומרת האם מותר לברך לפני ברכת המזון או שיש לעשות ברכת מזון ורק אח"כ להוציא קינוחים.

תודה

תשובה

שלום!

עדיף יותר להוציא לפני ברכת המזון, לברך ברכה ראשונה (כיוון שאינם נאכלים לשובע אלא למתיקות בלבד, ועל כן אינם נפטרים בברכת המוציא) ולפטור בברכת המזון גם את הברכה האחרונה שלהם, וכך לא ליצור ברכה שאינה צריכה.

כל טוב!