ברכת כלה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/04/02 06:59 כב בניסן התשסב

שאלה

אני מחפש את נוסח ברכת הכלה ופירושה

בתודה מראש

אופיר

תשובה

בס"ד

תפילה לכלה
אֱלֹקִים מוֹשִׁיב יְחִידִים בַּיְתָה. וַיֹּאמֶר אֱלֹקִים נַעֲשֶׂה אָדָם בְּצַלְמֵנוּ כִּדְמוּתֵנוּ. וַיִּבְרָא אֱלֹקִים אֶת הָאָדָם בְּצַלְמוֹ בְּצֶלֶם אֱלֹקִים בָּרָא אוֹתוֹ. וַיִּבֶן ה' אֶלֹקִים אֶת הַצֵּלָע אֲשֶׁר לָקַח מִן הָאָדָם לְאִשָּׁה, וַיְבִאֶהָ אֶל הָאָדָם. וַיְבָרֶךְ אֹתָם אֱלֹקִים, וַיֹּאמֶר לָהֶם אֱלֹקִים פְּרוּ וּרְבוּ וּמִלְאוֹ אֶת הָאָרֶץ.
אַתָּה הוּא ה' הָאֱלֹקִים, הָקֵל הַגָּדוֹל הַגִּבּוֹר וְהַנּוֹרָא. אַתָּה עָשִׂיתָ אֶת הַשָּׁמַיִם וְאֶת הָאָרֶץ. אַתָּה הוּא יוֹצֵר הָאָדָם וְנָפַחְתָּ בּוֹ רוּחַ וּנְשָׁמָה, וּבָרָאתָ אִישׁ וְאִשָּׁה, וְרָשַׁמְתָּ בָּהֶם שִׁמְךָ הַקָּדוֹשׁ יוֹ"ד בָּאִישׁ וְהֵ"א בָּאִשָּׁה, לְמַעַן דַּעַת וּלְלַמֵּד אוֹתָם לֵאמֹר: זָכוּ – שְׁכִינָה בֵּינֵיהֶם.
לָכֵן, אֲנִי הָאִשָּׁה הַנִּצֶּבֶת לְפָנֶיךָ הַיּוֹם, ה' הָאֶלֹקִים, אֶלֹקִים קְדוֹשִׁים, הַמּוּכֶנֶת וּמְזֻמֶּנֶת בִּקְדֻשָּׁה וּבְטָהֳרָה כְּדַת מֹשֶׁה וְיִשְׂרָאֵל עֲבָדֶיךָ לִכָּנֵס לַחֻפָּה עִם הֶחָתָן בַּעֲלִי, הִנְנִי מַפֶּלֶת תְּפִלָּה וְתַחֲנוּנִים לִפְנֵי כִסֵּא כְבוֹדְךָ בָּעֵת וּבָעוֹנָה הַזֹּאת, שְׁאַתָּה מוֹחֵל לִי וּלְבַעֲלִי עַל כָּל עֲוֹנוֹתֵינוּ וְחַטֹּאתֵינוּ וְאַשְׁמוֹתֵינוּ, כַּכָּתוּב: מָצָא אִשָּׁה מָצָא טוֹב, וַיָּפֶק רָצוֹן מֵה', וַעֲוֹנוֹתֵינוּ מִתְפַּקְּקִין עַל יְדֵי תְשׁוּבָה וּמַעֲשִׂים טוֹבִים וְחֻפָּה.
יִהְיוּ לְרָצוֹן אִמְרֵי-פִי וְהֶגְיוֹן לִבִּי לְפָנֶיךָ,
ה' צוּרִי וְגֹאֲלִי.