ברכת המזון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/03/19 13:04 ד באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני עובדת כמורה בבית ספר חילוני. ההפסקות מאוד קצרות ולא מספיקות לאכילה ואף לברכת המזון. בהפסקה הארוכה של 20 דקות אני מספיקה לאכול סנדויץ עם תה אך לא מספיקה לברך ברכת המזון. אני יודעת שזמן ברכת המזון הוא עד 72 דקות אלא אם כן אני " מאריכה את הארוחה" כלומר ממשיכה לשתות או לאכול תוך שעה. אבל לפעמים קורה שאני חורגת מ72 דקות באכילה שלי ואף עוברת שעה וחצי מאז שאכלתי/ שתיתי בפעם האחרונה ואז אני בספק. האם לקרוא ברכת המזון או לא, האם ליטול ידיים לארוחה נוספת או לא.

איך עליי לנהוג במצב הזה?

האם אני יכולה לעשות הפסקות גדולות בין הארוחות בלי ארוחה אחרונה ואז להתחיל לאכול עוד פרוסה ללא נטילה? אני בעבודה עד שלוש ואוכלת בין שעה ולשעה וחצי ביייחוד שאני בהריון..

עליי לציין שאני הולכת לפי מרן ז"ל הרב עובדיה יוסף

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אפשר ברבע שעה לאכול כריך וגם לברך בנחת. אכילת כריך לא נמשכת יותר מ-10 דקות וברכת המזון לא יותר מ- 5 דקות.

צריך להחליט שלא עושים שום דבר אחר. לא מדברים עם אף אחד, רק מתרכזים באכילה ובברכה.

לחילופין אפשר לאכול פרי או מעדן חלב, קרקרים וכד', אז הברכה האחרונה יותר קצרה וגם לא צריך ליטול ידיים.