ברכת המזון ותפילה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/07/08 19:22 יט בתמוז התשסח

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום,

נניח והתחלתי את סעודתי כחצי שעה לפני סיום זמן תפילת מנחה,אותה אני מקפידה להגיד כל יום משום שאני אשכנזיה. אם טרם סימתי לאכול ונשארו לי רק דקות ספורות להתפלל-האם אני צריכה לברך ברכת המזון ורק אז להתפלל או שמא אני יכולה להתפלל בלי לברך?

תודה מראש

תשובה

ב"ה

שלום.

הטוב ביותר הוא לסיים לאכול ולברך ברכת המזון ואם זה לפני השקיעה להתחיל להתפלל תפילת מנחה.

ואם הזמן דחוק אז יש אפשרות להתפלל לפני ברכת המזון בתנאי שאת מתכוונת להמשיך לאכול אח"כ כדי שלא יהיה הפסק ואם את יוצאת מהבית לבית כנסת זה עיניין אחר.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,