ברכת המזון וצניעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/07/12 23:55 כ בתמוז התשעב

שאלה

שלום! יש לי 2 שאלות אני אשמח אם תענו עליהן

1.אם אני גר אצל הוריי האם אני צריך להתפלל את ברכת האורח בתפילת המזון? כי הרי הבית הוא של הוריי לא שלי

2.שמחה היא המידה ה6 הטובה שזה ממש טוב אבל צניעות היא המידה ה7 הטובה שזה אומר שאלוקים אוהב יותר צניעות מאשר שמחה אז רציתי לדעת למה שרים שזה מצווה להיות בשמחה ובכללי מתלהבים ממנה יותר

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1 - ברכת האורח היא ברכה טובה וביטוי של תודה לבעל הבית. יש מקום לומר אותה בכל הזדמנות שאפשר. אם אתה מעל גיל 18 יש לך אפשרות לומר ברכה זו גם כאשר אתה מתגורר אצל הוריך בקביעות.

2 - כל מידה ומצווה אנחנו רוצים לקבל באהבה. גם צניעות, גם שמחה.
את הצניעות צריך לקבל בצניעות, את השמחה מקבלים בשמחה! לכן שרים ומתלהבים ממצות השמחה.