ברכת הגומל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/09/12 14:20 כו באלול התשעב

שאלה

ביום שלישי כמעט נדרסתי מגלגל מכונית בעודי חצי גוף ברכב הרגליים היו בחוץ והנהג התחיל לנסוע, רק בנס הזזתי את רגליי שלא יקרבו לגלגל וניצלתי בפציעות שטחיות בלבד.

שאלתי היא: האם עליי לברך הגומל?

אם כן, האם עליי לעשות זאת בבית הכנסת. כיצד עליי לפעול?

נ.ב. אני בת ואיני יודעת על הגומל דבר וחצי

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל מי שניצל מסכנה ודאית מברך הגומל. את צריכה לברך הגומל.
הברכה נעשית בפני מנין גברים.
תבואי לבית הכנסת בכל הזדמנות שנעשית שם תפילה - שחרית, מנחה או ערבית (אולי יהיה לך נעים יותר לבוא עם חברה או עם אבא \ אח). תאמרי לאחד הנוכחים שאת מבקשת לברך הגומל. הברכה רשומה בסידור, בסמוך לברכות של העולה לתורה: "ברוך אתה ד' אלוקינו מלך העולם הגומל לחייבים טובות, שגמלני כל טוב".
הגברים צריכים להיות בשקט ולשמוע אותך מברכת. לאחר מכן הם אומרים: "אמן, מי שגמלך טוב, הוא יגמלך כל טוב סלה".