ברכת אשר יצר

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 10/12/09 18:06 כג בכסלו התשע

שאלה

שאלה ראשונה: אדם הקם בלילה לעיתים תכופות (4 עד 5 פעמים) להטיל שתן וחוזר לישון ולא מברך אשר יצר (בגלל כל מיני סיבות) האם יכול בבוקר לברך אשר יצר כמספר הפעמים שקם לשירותים (4 או 5 פעמים)או שמספיק פעם אחת שיברך על כל הפעמים?

שאלה שנייה: אם אדם שכח לברך אשר יצר עד מתי יכול לברך כשנזכר?

תשובה

שלום לך

להלן תשובה לשאלתך מספר פניני הלכה ברכות מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ולהרחבה עיין בספר באתר ישיבהhttp://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=1029