ברכות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/01/13 09:45 ז בשבט התשעג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב ,יש לי כמה שאלות על ברכות:

*למה היין כל כך מיוחד שיש לו ברכה מיוחדת רק לו?

*למה מברכים על בשמים בהבדלה?

*אם אני אכלתי חתיכה של עוגה ורציתי עוד חתיכה

אני צריכה לברך עוד הפעם?

- -שאלה לא קשורה: אם אני רואה חיה גוססת אני חיבת להרוג אותה?

נגיד דבורה בתוך שלולית והיא זזה אני צריכה לדרוך עליה או להמשיך ללכת?

תשובה

שלום לך!

תודה על השאלות המעניינות!

1) אני מצרף קישור לדברי הרב אליעזר מלמד בספרו פניני הלכה בנושא:

http://ph.yhb.org.il/category/ברכות/07-ברכת-היין/

2) במוצאי שבת מסתלקת הנשמה היתירה. חז"ל אומרים שריח טוב הוא דבר שרק הנשמה נהנית ממנו, לכן כדי להשיב את נפשו מהסתלקות השבת אנו מריחים בשמים.

3) אם בשעת הברכה הראשונה היה בדעתך שיתכן ותאכל עוד - לא צריך לברך. אבל אם חשבת שתאכלי רק פרוסה אחת ולאחר מכן נמלכת בדעתך לאכול עוד פרוסה - יש לברך שנית. לכן נוהגים רבים בשעת הברכה לא להתכוון רק לאוכל ספיציפי, אלא לכל מה שיתכן ויאכלו.

4) זו מידה יפה, למעט בצער בעלי חיים. אבל אפשר לסמוך על הדעות שיש רק חיוב שלא לגרום לצער בעלי חיים, אך אין מצווה להצילם מצער. וכן יש שיטות הסוברות שיש חיוב להציל מצער רק בבעלי חיים שלו ולא בבעלי חיים שאינם שלו.

כל טוב!