ברכות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 07/10/11 14:30 ט בתשרי התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אם נטלתי ידיים ובירכתי "המוציא" על לחמנייה ואחרי שאכלתי ממנה חצי בערך באו ואמרו לי שהברכה על הלחמנייה זה "מזונות". אני הייתי בטוחה שזה "המוציא". מה עליי לברך בתור ברכה אחרונה "על המחיה, כי ברכתה הראשונה של הלחמנייה היה אמור להיות "מזונות" או שברכת המזון כי נטלתי ידיים?

תודה רבה וגמר חתימה טובה!

תשובה

שלום לך

עליך לברך 'על המחיה'.
אלא אם אכלת מלחמנית המזונות שיעור ברכת המזון כמי שקובע סעודה על לחמניות מזונות ואז עליו לברך עליהם 'המוציא' ו'ברכת המזון'.

ראוי לאדם להשתדל להמנע מאכילת לחמנית מזונות -
זו אינה דרך נכונה להפטר מברכת המוציא ומנטילת ידים עם ברכה ומברכת המזון מהתורה.
כל ההמצאה הזו דחוקה וראוי להמנע מלהשתמש בה אלא בשעת הדחק.

תזכו לשנים רבות נעימות וטובות דוד לוי