ברכות ואכילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/09/09 14:22 יט באלול התשסט

שאלה

בס"ד

שלום רב,

האם בארוחה שכוללת מספר מאכלים ונאכלת ללא לחם, יש לברך על כל סוג מאכל שנכלל בארוחה, או שמא יש לברך ברכה על המאכל המרכזי שבה, כמו בשר למשל ואז למעט קינוח זה פוטר מלברך על שאר המאכלים?

או שמא הפריבילגיה הזו שמורה רק ל"המוציא"?

בתודה מראש,

שימי

תשובה

בס"ד
שלום רב,
כשלא אוכלים לחם צריך לברך על כל דבר בנפרד: על מזונות בנפרד ברכת 'בורא מיני מזונות', על פירות בנפרד 'בורא פרי העץ', על ירקות 'בורא פרי האדמה' וכו'
הנושא רחב ומסובך מפני שיש שיקולים שונים מה להקדים למה - 'שבעת המינים' וכן יין ועוד ועוד.
רצ"ב קישור לקיצור שולחן ערוך בנושא.
http://www.kitzur.net/main.php?nk=1