ברכות בהליכה ממקום למקום

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/06/09 16:25 ו בתמוז התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב אני עובד בעבודה בחלוקה ואני צריך להיכנס תמיד לבנינים אני הולך מבניין לבניין השאלה היא לגבי ברכות אני תמיד צריך לברך מחדש למשל שהכל או מזונות בכל בית בנפרד או אפשר לברך לכל היום שאני מסתובב בין הביתים ומה לגבי לחם המוציא עם אני עושה נטילת ידים מחוץ לבנין ובתוכו אני אוכל קצת קצת זה בסדר או צריך לברך שוב המוציא כל פעם ??.. יומטובבב

תשובה

שלום

תלוי איזו ברכה.

ברכת המזון- יש לברך במקום בו אכלת, ולא לצאת ממנו או מטווח הראיה של המקום בו אכלת. ואם במזיד הלכת לפני ברכהמ"ז, עליך לחזור ולברך במקום שאכלת. ואם אינך יכול, אכול מעט לחם עם נילת ידיים וברכת המוציא, ואז ברכהמ"ז עולה לשני האכילות. ואם אין לך לחם, ברך היכן שנזכרת, אך זה דיעבד גדול. (שו"ע או"ח קפד א ומג"א ס"ק ג).
ואם הלכת בשוגג ושכחת, אתה יכול לברך במקום שנזכרת. (שם)

מזונות- יש בזה מחלוקת, ולכן לכתחילה עדיף שתנהג כמו בברכת המזון, אך אם אינך יכול, מותר לך לברך באכילה הראשונה ולפטור את כל מה שתאכל אח"כ, ותברך על המחיה בסוף האכילה המתמשכת.

שהכל- לאור עבודתך, מותר לך לברך בתחילה על המשקה ולפטור בכך כל מה שתשתה כל היום, ותברך בסוף ברכה אחרונה.

כלל חשוב- כל עוד אינך רעב שוב, אתה יכול לברך ברכה אחרונה, אך אם אתה רעב מחדש, הפסדת את הברכה.

כל טוב