ברכה על בייגלה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/01/07 22:10 כה בטבת התשסז

שאלה

שלום וברכה!

רציתי לדעת מה צריך לברך על בייגל (גדול שאופים בתנור..), מזונות או המוציא? והאם זה משנה אם אני לא קובעת עליו סעודה אלא אוכלת אותו בין הארוחות?

אני ספרדייה, אשמח לדעת מה התשובה גם לאשכנזים במידה והיא שונה.

תודה רבה וכל טוב!

תשובה

ב"ה

שלום.

אם את אוכלת "מיני מזונות" (לא אורז)מחמשת מיני דגן בשיעור של 230 גרם מזונות אפויים (ללא מילוי ), את צריכה ליטול ידיים בברכה ולברך "המוציא" ו"ברכת המזון".
ואם את אוכלת "מזונות" מחמש מיני דגן משיעור של כזית(27 גרם)בטווח זמן של עד 4-9 דקות אז צריך לברך ברכה אחרונה "מעין שלוש".
ועייני תשובתי "עד מתי אפשר לברך ברכה מעין שלוש" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=55538
ויש סוגים שונים של בייגלה : יש סוג של בייגלה שהוא בעצם לחם רק בצורה עגולה ויש סוג של בייגלה שהוא עוגה בצורה עגולה (ומה שמגדיר אותו כעוגה זה התוספות שמטוסיפים לבצק כמו חלב או ביצים או מיצי פירות או שוקולד או דבש או סוכר בכמות או שומשום או פרג וכדומהם.)

בתאבון,

עוזיאל אליהו,