ברית קודש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/07/12 16:19 כח בתמוז התשעב

שאלה

בס"ד

למה בברית קודש עוברים מי הרגליים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין לנו ידיעה מוחלטת בטעמי מצוות.
יש הסברים לכך שברית קודש נמצאת דווקא באיבר ההולדה כדי לעורר מודעות ואחריות לכך שכל יהודי הוא חוליה בשלשלת הדורות שמקיימת את נצח ישראל.
אתה בן לאביך ואב לבנך, עליך לשאת באחריות שלא תבייש ולא תפגע ברצף העם שמתחיל באברהם וצריך להמשך עד אחרית הימים.

השאלה שלך היא שאלה במבנה הגוף - מדוע איבר ההולדה הוא גם איבר הפרשת השתן? (זה אגב, אצל כל היונקים)
זו שאלה שצריך להפנות לחוקרי ביולוגיה.