ברית מילה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/03/14 00:18 כד באדר ב'

שאלה

לבני נולד בן והוא מעוניין לעשות ברית ע"י רופא כירורג בביה"ח ללא ברכות

האם הברית תקפה במקרה זה?

האם הילד יחשב ליהודי?

תודה

תשובה

שלום!

כל מי שנולד לאם יהודיה נחשב יהודי, אלא שברית המילה היא האות והסמל להשתייכות לעם היהודי, כשעל מצווה זו שמרו ושומרים עם ישראל במסירות נפש.

ברית המילה היא מעשה דתי, ואם הוא נעשה שלא באופן כזה הוא חסר (ישנו טקס של הטפת דם ברית שנעשה כתיקון).

כיום במדינת ישראל הרבנות מאשרת לעשות מילה אך ורק למוהלים שעברו הכשרה רפואית מלאה בנושא ואין שום חשש לנזק או פגיעה. בנוסף, ארגון "צוהר" הכשיר מספר מוהלים מומחים בדגש על הקשבה וכבוד למשפחה, מומלץ מאוד לפנות אליהם.

שיהיה במזל טוב!