ברית מילה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 08/05/02 09:18 כו באייר התשסב

שאלה

מדוע הברית נערכת דווקא ביום השמיני??

האים יש פרשנויות שונות להלכה זו.

תודה !

תשובה

ב"ה י"ג תמוז תשס"ב

לאבי שלום!

ברית מילה נערכת ביום השמיני כי זה צווי התורה, אברהם מל עצמו ביום השמיני, התורה בספר ויקרא מצוה "וביום השמיני ימול בשר ערלתו". אין להלכה זו חולקים.
לגבי טעם ההלכה, הרבה מסבירים את המספר שמונה, שהוא מציין מדרגה מעל הטבע. העולם הטבעי בנוי משבעה ימים, זה המחזור הרגיל, ואילו שמונה זו המדרגה העל-טבעית. ברית המילה מציינת מדרגה זו, שהרי עם ישראל מצוי בתוך הטבע אבל הנהגתו בעולם היא ניסית, יש לו קשר ישיר עם הקב"ה, "בנים אתם לה' אלוקיכם". וברית המילה מציינת קשר מיוחד זה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת