ברית מילה - שלא אחרי 8 ימים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/02/06 16:24 יא בשבט התשסו

שאלה

שלום רב,

שמי אופיר, ואני מתגורר בהולנד.

בקרוב עומד להוולד בני בכורי, והייתי מאד מעונין לבצע את הברית בארץ, בקרבת משפחה וחברים.

השאלה היא, האם ניתן על בסיס זה לדחות ברית, כך שהיא תתבצע שלא ביום השמיני (לא נראה לי שאוכל לטוס עם תינוק בן כמה ימים).

אציין, שניתן לבצע את הברית כאן, זו לא הבעיה - אבל אנחנו מעדיפים לעשות אותה בארץ.

בתודה רבה מראש,

א.

תשובה

שלום וברכה
ראשית, שיהיה בשעה טובה והרבה מעל למזל הטוב.

מצוות התורה היא למול בן שמונת ימים, ואין לדחות אותה. אנו אפילו מחללים שבת כדי למול בזמן ואף אם הברית היא ביום הכיפורים - מלים בו.
על כן, עשו ברית כדת וכדין ביום השמיני. את החגיגות ניתן כמובן לעשות בארץ. אפשר שהחגיגה הגדולה עם החברים תהיה דווקא פדיון הבן.

כל טוב