ברית מילה לכאורה מעשה לא מוסרי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/08/09 15:17 ו באלול התשסט

שאלה

שלום,שמי עינב.

לפני שנתיים בערך התחלתי לברר ולשאול שאלות, על כל מיני נושאים. ובעיקר כדי להיות אני עצמי, ולהיות שלמה עם עצמי.

בעקבות זה נכנסתי היום לאתר 'חופש' באתר מצאתי מישו שכתב שביהדות ,ברית מילה זוהי פגיעה.

ולרגע חשבתי שהוא בחלט צודק!

ברית מילה,עם כל הכבוד לברית ביננו לבין הקב"ה, זוהי פגיעה ברך הנולד. הילד בסה"כ בן 8 ימים. הוא אפילו לא מסוגל להבין את מה שעושים לו. אז לפגוע בו פיזית?

מילא כשהוא מגיע לגיל שבו הוא יכול להחליט, ולהחליט באמת.

אבל בן 8 ימים?!

זה פשוט סותר את היהדות!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ברית מילה אינה סותרת את היהדות. ברית מילה היא היהדות.
ברית מילה סותרת את מה שכותבים באתר "חופש" מפני שזאת מטרת האתר - להתנגד ליהדות.
היהדות היא הבשורה הנפלאה לעולם שבורא עולם, אל- עליון, נשגב ואין סופי, שמעל ומעבר לכל מה שאנחנו יודעים ומבינים.
האל הזה רוצה רק טוב וחסד לבריותיו. ברוב חסדו הוא מכוון ומדריך את בני האדם אל הדרך הנכונה, דרך האמת.

עד שהעולם היה פתוח לקבל בשורה זו האמינו בני האדם באלילים שציירו להם בדמיונם הקודח. האלילים הללו שרתו על פי רוב עריצים שבכוח אמונת ההמון שלטו ודכאו אותם.
כך היה במצרים וכך היה באשור ובבל.

רק אמונת ישראל קראה לחרות האדם, לשחרור שלו מעול השעבוד של מלכים עריצים.
רק אלוקי ישראל הביא לעולם את הקריאות:
שופך דם האדם באדם דמו ישפך כי בצלם אלוקים עשה את האדם.
שלח את עמי ויעבדוני.
ששת ימים תעבוד ועשית כל מלאכתך ויום השביעי שבת לד' אלוקיך לא תעשה כל מלאכה אתה ובנך... ועבדך ואמתך ובהמתך...
אלפי שנים עברו על המין האנושי עד שהוא הבין את עומק הבשורות הללו ואמץ אותם לעצמו בעקרונות של שחרור העבדים, זכות כל אדם לחיים ולחרות, תנאים סוציאליים לכל בני האדם וערכם של החיים הרוחניים...

באשר לברית המילה - בורא עולם, שנתן תורה לעמו ידע מה הדרכים הנכונות לרומם את ישראל מעל ההיסטוריה האנושית המכסה ומוחקת כל אומה. אחת הדרכים הן המצוות הנוגעות לכל אדם, המצוות המחברות כל יהודי באופן מוחלט לעמו ולאלוקיו - מצוות אלו כללו את השבת והתפילה, התפילין והמילה ועוד
עובדה, המוני ישראל שחדלו מקיום השבת מלימוד תורה ותפילה נשארו דבקים דווקא במצוות המילה - נשמתם יודעת עד כמה שורשית מצווה זו בקיום היהודי.

הערה אחרונה - מדהים אותי לראות שאמהות מנקבות עגיל לאוזן של הבת שלהם בגיל שלש, מבוגרים משחיתים אברים בגופם בכל מיני פירסינג, אנשים מכסים את עורם בכתובות קעקע... כל זה תקין וראוי,
רק ברית מילה היא אסון!!!

אין באמירות נגד ברית מילה, לא יושר ולא מצפון, אני משאיר לכל אחד להסיק את המסקנה שלו מהיכן באות הטענות נגד ברית המילה