ברית מילה בשבת - הבאת הכלים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/05/02 09:35 כז באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

האם מותר להוציא את כלי המילה בשבת, כאשר המילה צריכה להתקיים בשבת עצמה ?

מה לעשות ? להוציא את הכלים או את התינוק ?

תודה על התשובה.

תשובה

בס"ד

אני מבין שהשאלה האם לטלטל אותם במקום שאין עירוב?
התשובה היא לא.
להביא אותם מערב שבת למקום בו נמצא התינוק.
ואם לא הביא.
כתב בשולחן ערוך (אורח חיים סימן שלא סעיף ו)

"מכשירי מילה שאפשר לעשותם מערב שבת - אינם דוחים את השבת. לפיכך אם לא הביא איזמל למילה מערב שבת - לא יביאנו בשבת, אפילו במקום שאין בו אלא איסור דרבנן. שהעמידו חכמים דבריהם במקום כרת.
ולומר לאינו יהודי לעשותם - אם הוא דבר שאם עשהו ישראל אין בו איסור אלא מדרבנן - אומר לאינו יהודי ועושהו.
ואם הוא דבר שאסור לישראל לעשותו מן התורה - לא יאמר לאינו יהודי לעשותו"

מסקנה - אם אין עירוב ואין שם רשות הרבים דאוריתא - מותר לומר לנכרי להביאם בשבת.