ברית בצום גדליה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 04/09/02 16:27 כז באלול התשסב

שאלה

שלום

אנחנו חברים מעבודה מוזמנים לברית בצום גדליה.

השאלה האם ניתן לאכול בברית כי זו סעודת מצווה

(ולבצע השלמת צום ביום אחר) או שאין לאכול בברית כלל?

מי רשאי לאכול (סנדק,אב)?

תודה מראש

תשובה

צבי שלום,

כתוב במשנה ברורה סימן תקנ"ט בס"ק לה:
"אבל אם חל מילה בט"ב שלא נדחה צריך להשלים התענית ולאו דוקא בט"ב דה"ה בסתם תענית שגזרו הצבור או בכל ד' צומות (כגון צום גדליה) אם לא היו דחויין צריך להשלים וכן הדין לענין חתן ביום חופתו בסתם ת"צ או בכל ד' צומות אם לא היו דחויין צריך להשלים התענית ונותנין הכוס לתינוק לשתות."

ולכן אפילו הסנדק ואבי הבן חייבים לצום וק"ו המוזמנים. ולכן העצה היעוצה היא ל עשות הברית ביום ואת הסעודה במוצאי הצום, והסעודה נחשבת סעודת מצווה.

בברכה,
צבי קוסטינר