בריכה מעורבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/07/08 20:55 כח בסיון התשסח

שאלה

אח שלי(בן 12) ואחותי(בת 5) הקטנים הולכים לבריכה מעורבת ואני(14) החלטתי לא מזמן שאני לא רוצה להכנס לבריכה מעורבת.

אח שלי בדרך כלל הולך עם בן-דוד שלי(בן 10, והוא חילוני)לבריכה הגדולה ואחותי לבריכה הקטנה, של הקטנים.

האם מותר לי להשגיח על אחותי הקטנה מחוץ לבריכה או בתוכה או אסור לי בכלל?

אשמח לפירוט על איסור הכניסה לבריכה מעורבת לבנים או בנות מעל גיל בר/בת מצווה.

תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

1) אל תלך לבריכה שכזו ובודאי לא בשביל לעמוד בכניסה או להיות בבריכה של הילדים הקטנים.אל תהיה בנתיב הזה כמו שהזהיר ואמר החכם באדם " "בני אל תלך בדרך איתם מנע רגליך מנתיבתם".

2)אם אתה יכול להשפיע על ההורים או על האחים שלא ללכת לבריכה מעורבת אז תבוא עליך ברכת טוב.
(עיין בהרבה תשובות שנכתבו כאן באתר על האיסור ללכת )

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,