ברור התשובות

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 28/06/02 03:24 יח בתמוז התשסב

שאלה

קודם כל תודה רבה לכם על התשובות לשאלות, יישר כח גדול.

לעניין התשובה לשאלה נט"י שחרית כתבתם שצריך אחרי הנטילה הראשונה לרחוץ פנים ולצחצח שיניים ואח"כ לעשות צרכים. שאלתי היא האם אני לא עובר בכך על איסור בל תשקצו? האם לא יותר טוב קודם להתפנות ואח"כ לשטוף פנים(לפני הברכה)?

ומתי צריך להתלבש- לפני הברכות(ענט"י ואשר יצר) או אחריהם?

ולעניין התשובה שצריך להצניע הציציות בבית הכסא האם יש אפשרות יותר טובה מלהכניס אותם למכנסיים בכל פעם(במקרה שלא לובשים מעיל עליון שמכסה אותם)?

תשובה

לירן שלום,

מיד כשקמים בבקר,יש ליטול ידיים להרחיק את הרוח הרעה ואח"כ להתפנות,ליטול ידים, לשטוף פנים וכו',להתלבשושוב יטול ידיו ויברך.
אפשר להצניע את הציציות בכל דרך שנוחה לך.
בברכה,
שמואל זעפרני