בקשת סליחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/08/11 10:19 ז באב התשעא

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב, שאלתי אותך שאלה בקשר לבקשת סליחה ממורה, ואמרת שאני צריכה לבקש ממנה סליחה. אני רוצה לשאול עד כמה צריך לבקש סליחה ממורים שהיו לי בעבר, למשל היה לי רק אחד שבאיזשהו מקרה הוא אמר לי ללכת לכיתה מסויימת ואני רציתי אז הוא קצת כעס באותו הרגע. האם גם על מקרה כזה שגם ממנו עברו כמה שנים אני צריכה לבקש סליחה מהרב?

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בשיגרת בית הספר מתרחשים בכל יום ארועים רבים שיש בהם מתח רגעי בין מורים ותלמידים. ברוב המקרים הדברים הללו לא משאירים משקע ונשכחים אחרי מספר דקות. מקרים כאלה אינם פגיעה או עלבון ולכן נראה לי שעל דברים כאלה אין צורך לבקש סליחה.
אבל אם מתרחש ארוע חריג, קשה יותר, שגורם לשותפים להמשיך ולזכור אותו ולעבד אותו במשך שעות רבות. זהו ארוע שאפשר לראות בו פגיעה וצריך לבקש סליחה.

יש מקום לבחון גם מה היתה הכוונה שלך - אם התכוונת לפגוע במישהו עליך לבקש ממנו סליחה, אבל אם מבחינתך היתה זו התנהגות שלא התכוונה לגרום דבר רע למישהו אחר, אין צורך לבקש סליחה.