בקשת סליחה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/05/09 23:08 כב באייר התשסט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!!

לפני בערך שנתיים אני ההיתי בקיטנה והיה שם ילד שדיבר כמו בת וגם היו לו תנועות כמו של בת ואני צחקתי עלין (לא לידו והוא לא יודע בכלל שצחקתי עליו) אחרי הקיטנה בערך חצי שנה גם אני קיבלתי קול של בת ותנועות כמו של בת והתפללתי לקב"ה שירפא אותי אבל זה לא עובר

שאלתי ילד שלומד בבית ספר שלו ההם הוא מכיר אותו שאני לפחות יבקש ממנו סליחה אבל אותו ילד לא מכיר אותו

ההם יש עלי קפדה בשמיים שצחקתי עליו?

מה עלי לעשות?

תשובה

שלום

הקול עובר שינויים בעיקר בגילאים 7-18, ולכן אין לך סיבה לחשוש אם הקול השתנה להיות יותר דק ועדין. זה חלק מהתפתחות הגוף הבריאה.
גם תנועות הגוף משתנות בפרק הזמן הזה בגלל שהגוף נמצא בגדילה מהירה.
אל תפחד, זה נורמאלי.

אמנם, מה שעשית לילד בקייטנה היה אסור ולא בסדר.
היות שאתה לא מכיר אותו ולא מצליח למצוא אותו, אתה לא יכול לבקש את סליחתו.

תתפלל חזק לד' ותבקש סליחה מכל הלב, ותקבל על עצמך להקפיד לא לצחוק על חברים מעכשיו בלי נדר, ואם בכל זאת תמצא את הילד, בקש ממנו סליחה.

בהצלחה