בקשת סליחה לאחר זמן רב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/08/11 22:37 ב באב התשעא

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב, צריתי לשאול האם אני צריכה לבקש סליחה ממורה שלימדה אותי לפני בערך 3 שנים שהיחס שלי אליה לא היה כ"כ נעים (די בקרירות) ואולי לפעמים הייתי מרכלת עליה/אומרת לשון הרע?

אציין שאני כמעט בטוחה שהיא סולחת לי ועבר כבר די הרבה זמן..

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני מורה, יש לי חברים רבים שהם מורים. לעיתים תלמידים לא יודעים עד כמה המורים רגישים. אני מכיר מקרים שונים שמורים מאוד נפגעו מיחס של תלמיד\ה. אני בטוח שברוב המקרים התלמיד\ה לא היה מודע לגודל הכאב שהוא גורם. לכן נראה לי שאם את מרגישה שיש מקום לבקשת סליחה - לא נכון יהיה לוותר על כך.

עם זאת את יכולה להקל על המבוכה בכך שתכתבי מכתב או מייל, אפשר גם למסור את התנצלותך באמצעות צד שלישי.

מהנסיון שיש לי בתור זה שמבקש סליחה - יש לבקשת הסליחה השפעה מאוד טוב על המתנצל עצמו. אני מעריך שגם לך תהיה בסופו של דבר הרגשה שעשית את המעשה הנכון ותשמחי על כך.

בהצלחה