בקבוקים לתינוק

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/05/09 20:14 כ באייר התשסט

שאלה

שלום.

מה לעשות עם בקבוקים של תינוק מהם הוא שותה חלב? לפעמים שמים לבתי מים בבקבוקים אלו והיא שותה מהם כאשר בשרי בפיה האם זה קריטי לתינוק וצריך להקפיד? ומה לגבי מוצץ הרי משתמש באותם המוצצים כל היום ולפעמים אכל בשרי ולפעמים חלבי.

אשמח לתשובה

תודה כבוד הרב

תשובה

שלום

אם מדובר בחלב אם שאוב אין בעיה שהרי חלב אם אינו חלבי.
אם מדובר בתחליף חלב מאבקת חלב, מותר, משום שהפיה של הבקבוק אינה באה במגע עם בשר חם אלא במקרה הכי קיצוני עם בשר בטמפ' החדר שנשאר בפי התינוק.

לכן, גם אם אתם מחממים בטמפ' גבוהה בבקבוק חלב כך שהבקבוק בלוע בחלב, אם ניקית את הבקבוק ושמת בו רק מים בטמפ' החדר, מותר לתת לילד לשתות ממנו תוך כדי אכילת בשר, משום שלא יפלט החלב הבלוע בפיה ובבקבוק, שהרי המים והבשר אינם רותחים.

לגבי מוצץ, אין צורך להקפיד, כי הפה תמיד קר. רק לשטוף אם נדבקו שאריות.

כל טוב