בצל ירוק מהגינה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/07/09 22:49 ה באב התשסט

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב.

הרב, אני החטאתי את חברה שלי!

מכיוון שהבית שלי לא כ"כ דוס, ואני עצמי מנסה להיות, האוכל שלנו לא הכי כשר, וחברה שלי אכלה אצלי, ואכלה סלט ירקות- שהבצל הירוק מהגינה שלנו- ולא הפרשנו מזה תרומות ומעשרות! אני עצמי יודעת מה לאכול ומה לא לאכול בבית שלי, אך לא העזתי לספר ולהגיד לחברה שלי לא לאכול.. יש לי ממש מחשבות רעות.. מה אני יעשה?? לא נעים לי שככה החטאתי אותה, וזה ממש אשמתי.. מה לעשות??

תודה רבה

תשובה

ב"ה

שלום.

מה שהיה היה.

ומעכשיו ואילך תשתדלי להקפיד מעט יותר בנושא הכשרות קודם כל לעצמיך.
ראשית תבדקי היטב ובנחת עם בני הבית את המציאות מפני שיתכן שאחד מבני הבית הפריש תרומות ומעשרות ואת אולי לא יודעת. ובמידה ואת רואה שלא אז זה המקום לשוחח על כך עם בני המשפחה -בנחת ובנעימות ולהסביר בשפה ברורה ומובנת על מה מדובר. ובכך לתקן להבא.דבר שני תשתדלי ללמוד הלכות כשרות המזון לעצמיך ולהתחזק יותר בנושא הזה.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.