בעניין זיווגים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/08/05 21:04 כו בתמוז התשסה

שאלה

בס"ד

שלום כב' הרב

רציתי לשאול בעניין זיווגים. אני יוצאת לפגישות פה ושם כשמציעים לי.

אני בת 30 אוטוטו

לפני זמן מה פגשתי בחור שחיצונית מאוד קסם לי

מבחינה דתית לא היתה ממש התאמה אך כמעט המוסכמות לגבי הדברים היתה זהה

אלו כלים היית נותן בידי לדעת ולגלות אם אכן זהו זיווגי, מאוד קשה לי ואני מבולבלת

עד כדי שכבר נואשתי אין לי כוח לזה יותר

תשובה מהירה

תודה

תשובה

שלום וברכה
לו היה בידינו מכשיר לבחינת התאמה היו חיינו כל כך יותר קלים. ברם, לצערנו אין מכשיר כזה, ולא ניתן לדעת מה בדיוק טוב ומתאים ומה בדיוק לא טוב ולא מתאים.
על כן אנו מגששים.
אני יכול להציע את הצעתי, אך בוודאי שיש הצעות אחרות:
בחיים המשותפים שאלת האידיאולוגייה או תפיסות העולם אינה נמצאת בשורה הראשונה של השאלות. אינני אומר שהדבר אינו חשוב כלל, אולם אינו מרכזי. שאלת היסוד היא המידות הטובות, והמאמץ המשותף של כל אחד להוציא את הטוב ממנו ומן השני בחיי הנישואין. על כן, בדקי בעיקר האם המפגש עימו מוציא ממך את הטוב שבך וממנו את הטוב שבו. אם את מרגישה שאתם עושים טוב יותר בשעה שאתם ביחד אתם בדרך הנכונה. אם אתם מרגישים שהדבר הוא אחר, לא כדאי להיכנס להרפתקה זו.
אם שני בני הזוג טובים האחד לשני הם יידעו גם כיצד להשפיע על הרמה הדתית המשותפת שלהם ולחתור אל המקום היותר טוב. עיקר העיקרים – להיות טובים האחד לשני.

כל טוב