בעניין הפטריות

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 19/03/02 05:57 ו בניסן התשסב

שאלה

הבנתי שאסור לאכול פטריות מקופסאות שימורים תוצרת סין

אבל מה לגבי כל מיני מאכלים שמכילים פטריות (מנות חמות, מרקים וכל מיני אינסטנטים למינהם)

והאם במסעדות עם "כשרות" -אפשר לסמוך על הפטריות שהם מגישים או להמנע מלהזמין מנות כאלה?

תודה רבה

וחג שמח

תשובה

שלום
אפשר לחלק את המוצרים המכילים פטריות לשלושה סוגים:
1. פטריות חיות-אין בהם בעיה
2. פטריות יבשות-אין בהם בעיה. זה כולל אבקות מרק, אבקת רוטב פטריות, מנות חמות, וכו'
3. מוצרים המכילים פטריות מקופסאות שימורים-אסור. זה כולל בורקס פטריות, ועוד הרבה מאכלים המכילים פטריות. בענין הזה בדרך כלל מדובר על מנות טריות של מסעדות או קטרינג או אולמות. כאן צריך פשוט לברר כל דבר לגופו,שהרי כבר הגיעו פטריות לארץ שהם כשרים ואין בהם חשש תולעים. כגון אלו:

ארץ: הולנד
יצרן: פרושמפ לרסטרט
שם היבואן: וילי פוד בע"מ
נוסח התווית: כשר לפסח בהשגחת בי"ד מנשסתר ובאישור הרבנות הראשית לישראל
קוד יצור: למשקלים 230/400/460/800
pr022/023/024/025/028 02 nl b.m. 5762 k passover
למשקלים 1405/2650 גר'- 314051

מאוד חשוב לדקדק בכל הפרטים כשמחפשים את המוצר הזה.