בעל לא לומד

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 06/02/12 18:04 יג בשבט התשעב

שאלה

שלום לרב,

אני בת 23 נשואה שנתיים לבעל מקסים. אנחנו דתיים.

יש לי בעיה רצינית איתו, שקשה לי להתמודד איתה, והיא-

הוא מוגדר כסטודנט למדעי המחשב באחת האוניברסיטאות הגדולות,

אבל בעצם כל היום הוא בבית מול המחשב. הוא האקר, ידען גדול במחשב, בכל התחומים שקיימים בתוך המחשב. זה התחום שהכי מעניין אותו ומושיב אותו על הכיסא ללא הרף. בעצם כשהוא חוזר מהשיעורים של אותו יום, הוא מגיע הביתה ומתיישב במחשב, אלוהים יודע כמה אפשר לשבת מול המחשב. כמההה! כמובן שהוא שוטף כלים ומכין לאכול לפעמים, זאת לא הבעיה, מה הבעיה? הוא לא לומד!! למה אנחנו משלמים כסף על תואר ראשון?? יש לו המון תרגילים במתמטיקה וזה לא משהו שאפשר ללמוד ערב לפני המבחן והוא יודע את זה! הוא תמיד אומר שהוא חוזר על אותה טעות כל סמסטר מחדש. הוא כבר 3 סמסטרים ככה! לפני מבחן לומד קצת ונכשל. כמעט כל פעם. והוא מאוד חכם, אבל זה בלתי אפשרי אם לא לומדים כל השנה. ובחופשת סמסטר הוא פשוט מ10 בבוקר עד 12 בלילה במחשב, לא לומד למבחנים ולא שום דבר אחר כמעט. ואני כל הזמן בהתלבטות עם עצמי אם להציק לו שילמד (אני עושה את זה) או לעזוב אותו. כי לפעמים אני אומרת לו שלא נוכל להחזיק בעתיד בית כי לא יהיה לו תואר וזה מעצבן אותו. אני מנסה בנועם לבקש ממנו שילמד, כי עכשיו זה הזמן שלנו לעשות את התואר, ואתה סתם תתאכזב מעצמך. אבל לא עובד. אני פשוט משתגעת מזה, בנוסף זה מראה לי על חוסר בגרות. מה עושים??? אני יודעת שנתקע עם זה בטירוף אח"כ אם הוא לא ייקח את עצמו בידיים מיד ויעבור את כל המבחנים.

(ייאמר לזכותו שהוא שומע הרבה שיעורי תורה באינטרנט אבל זה רק חלק קטן מהשהייה במחשב) תודה מראש.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אכן מצב מרגיז,

אבל כפי שאת רואה זה לא יעיל לנסות לשנות אותו,

נכון שזה מלחיץ כי זה יפגע בביסוס הכלכלי בעתיד,
יחד עם זאת צריך לדעת שהאחריות על כלכלת המשפחה היא עליו ולא עליך,

וזה לא טוב שאת נכנסת לתחום אחריות שלו,

הוא אדם בוגר, ואת צריכה לתת בו אמון שהוא יפרנס ויכלכל את הבית,

יתכן וההתנהלות שלו לא מובילה לשם, וזה לא נראה אחראי מה שהוא עושה כעת, אבל במצב הזה עדיף לתת אמון במנגנונים שלו, והוא יעשה את השינוי הנדרש מעצמו או שיבחר לו דרך אחרת לפרנס, לזה יש יותר סיכוי הצלחה מאשר לשבת לו על הוריד..

אשמח לענות בטלפון 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן