בעלי שונא את ההורים שלי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 21/05/12 12:34 כט באייר התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נשואה בערך שנה וחצי,ללא ילדים.

כבר במשך חצי שנה יש לי ולבעלי ויכוחים רבים שמגיעים לרמות לא נורמליות בקשר להורים שלי.

בעלי בא מבית מאד חם,יש לו רק אמא(אביו נפטר) שמאד מפנקת אותו ונותנת לו את כל תשומת הלב האהבה,ואפילו דאגה יתירה מדי.

לעומת זאת אני באה מבית עם הרבה ילדים,עם חמימות בגדר הנורמה,כשהוא מגיע לשם הוא לא מקבל את תשומת הלב והיחס לו הוא מצפה.

אנחנו גרים יחסית קרוב להוריי (במרחק 20 דקות נסיעה) ואילו הוא גר במרחק של שעה וחצי מאימו-וזה מאד חורה לו.

מה שכן זה שטוב לנו איפה שאנו גרים מבחינת פרנסה וסביבת מגורים,וגם לי זה טוב שאני קרובה יחסית להורים.

הבעיה היא שתמיד כשאנחנו צריכם ללכת להורים שלי הוא מתווכח איתי,ומוציא לי את הנשמה עד שהוא מגיע לשם.וגם כשהוא מגיע הוא עושה פרצופים ולפעמים מסתגר בתוך החדר כמו ילד קטן. למרות שהם לא עושים לו משהו רע. (ביום העצמאות האחרון הוא עשה אית יואיתם ברוגז במשך יומיים כי אחי התחיל להדליק את המנגל לפני שהגענו..רצה שיחכו לו לפני שידליקו אפילו שזה היה סיפור של חצי שעה והם מיהרו כי ידעו שהזמן שלנו שם מוקצב)

הוא לוקח כל מילה כפגיעה,אפילושאני מסבירה לו שזה ממש לא ככה.

כשאני אומרת לו שהוא לא אמור להפגע מזה הוא מתעצבן עוד יותר וטוען שאני מגנה על הוריי.

אני מאד אוהבת את הוריי, ומאד חושבת שבעלי מתנהג בצורה קטנונית,כאני מתריסה כנגדו שאמא שלו גם לא כליל המעלות בשבילי בדיוק כמו שאימי אליו הוא מתחיל להתעצבן מאד ואף לקלל אותי ואת אימי.

חשוב לי לציין שכבר דיברתי עם אימי והסברתי לה שבעלי פגיע ורגיש,היא אמנם אומרת שהיא משתדלת מאד,אך טוענת שהוא באמת ממש ממש קטנוני,והיא עושה את זה למען שלום בית.

פעם הוא פגע בה בטלפון וזה הוריד לה מערכו. אבל היא מתנהגת כאילו כלום לא קרה.

יש תמיד מתיחות באויר כשאני באה לשם.הוא לא נותן לי להנות.כל פעם שאני מדברת עם אמי בטלפון הוא זורק הערות מטומטמות,שאומרות מה הוא חושב עליה,וזה גורם לי לדבר איתה שיחות קצרות ולא פתוחות בכלל.

אני מרגישה כבולה בחיי הנישואים שלי.לא מתאים לי בעל כזה כעסן עצבני וקטנוני.למרות שאני מעניקה לו את כל כולי! ותמיד מפנקת אותו יתר על המידה, וסולחת לו על הבושות שעושה לי כלפי הוריי.

חשבתי על אפשרות של גירושים,אבל אני מפחדת,

או אולי מישהו שיוכל לדבר איתו ולהסביר לו שככה לא

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

בהחלט זה מצב שמצריך הדרכה - אשמח לעזור לך בפלפון 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן