בעלי נפל באינטרנט

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/06/09 13:38 א בתמוז התשסט

שאלה

שלום רב!

אתמול גיליתי שבעלי משוטט באינטרנט באתרים לא צנועים, הוא פשוט שכח אתזה פתוח במחשב... לאחר ששאלתי אותו על כך הוא שיקר לי שזה קפץ בטעות כשלצ הדף היה מצויין כי הוא נמצא בהיסטורית חיפוש של שבוע שעבר...

מיותר לציין מה עבר על שנינו, אני לא יודעת מה לעשות! חששתי מזה כבר והרבה פעמים העלתי את הנושא בינינו בכדי שיודה בכך אם אכן זה קורה אך הוא הכחיש זאת ואני האמנתי...

אני באמת מאמינה לו שהוא מצטער ושהוא רוצה לתקן, הוא ממש צריך עזרה ואנחנו קובעים פגישה ליועץ זוגי.

השאלה שלי היא מה לעשות עד שזה יפטר? הוא ממש מגעיל אותי, אני לא מסוגלת להתקרב אליו ואני כבר לא יודעת אם מה שהוא אומר לי אמת או לא, ממש אין לי אמון בו כלל. מה לעשות?!

תשובה

שלום

יש כלל מדאורייתא- 'אחרי רבים להטות'.
יש לדון את האדם לפי רוב מעשיו.
אני מניח שאישך הוא אדם ישר וטוב, אלא שהוא אינו מצליח לשמור על צניעות וטהרת הברית.
קחי את אשיותו בפרופורציה הנכונה, הוא אכן חוטא בחטא חמור, אך בה בעת הוא אבא טוב, אדם עובד, ואיש הגון.

אני מציע לך להתמקד בכנות ביניכם, עוד הרבה לפני הבעיה השניה.

כנות בין בני הזוג היא הבסיס לכל הנישואין.
אם אישך לא סיפר לך על חולשתו, ואף שיקר לך, זה משום שהוא מתבייש ממך, ואינו בוטח בך שתביני אותו ולא תכעסי עליו.
את צודקת בביקורת עליו, הן על החטא והן על השקר, אך ריפוי הבעיה אינה בחיזוק הסלידה אלא בהתמודדות משותפת.

עלייך לדבר איתו על כך, לומר לו שאת אוהבת אותו, מעריכה את כל הטוב שבו, ואת רוצה להיאבק יחד איתו ביצר הרע.

יצירת אוירה מקבלת היא חשובה מאד לכנות. 'מקבלת' אינה שווה ל'מסכימה' אלא מאפשרת לאחר לשתף בחולשה שלו שהוא מתבייש בה.

טיפול זוגי הוא דבר טוב, אך אל תלכי באוירה של הכל או כלום. כאמור, קחי את כל האשיות שלו כמכלול, ובבקורת אמיתית.

בהצלחה רבה