בעלי לא רוצה שאכסה את הראש

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/09/03 05:46 יט באלול התשסג

שאלה

אני דתיה ובעלי חילוני. ברוך ה' יש לנו הסכמה ברוב התחומים. הוא בשום פנים ואופן לא מסכים לכיסוי ראש. להכל כן ברוך ה'. אבל כיסוי ראש בשום פנים ואופן. האם יש מקום בהלכה שמתיר לי בשביל שלום בית לא לכסות את ראשי.

תשובה

בס"ד

ראשית, מומלץ ללמוד יחדיו את מעלת כיסוי הראש המובאים בזוהר הקדוש. ניתן לקוראו בתרגום לעברית בספר "חוק לישראל" על ספר במדבר פרשת נשוא ליום רביעי משם ניתן ללמוד עד כמה כדאי הוא לכסות הראש עבור הבית כולו.

שנית, ניתן להראות לבעלך שאת "מתפשרת" איתו והולכת לקראתו ובזמן שהינכם בבית לבדכם את תלכי ללא כיסוי ראש, כיון שאת מעוניינת שיהיה לו טוב.

שלישית. בזמן שאת בעבודה בלעדיו בודאי שאת יכולה ללכת עם כיסוי ראש כי זה לא אמור כלל להפריע לו.

מעבר לכך חשוב להדגיש בפניו שכיסוי הראש ניתקן במיוחד בעבור הקשר הטוב שבינכם. שאנשים אחרים לא יתלו עיניהם בך באישתו. וכל תליית עיניים של אחרים מפריעה רוחנית להידוק הקשר שבין בעל לאשה.

חזק חזק ונתחזק !

ראי עוד אחת שהתמודדה עם אותה בעיה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7134