בעלה של חברה שלי "פוזל"

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 17/12/11 23:17 כא בכסלו התשעב

שאלה

שלום רב,

בעלה של חברה טובה שלי "מתחיל עם בנות" באופן סדרתי.

חוויתי את זה על בשרי לפני כ-6 חודשים וניסיתי לייחס את זה לפער תרבותי, שוני בחינוך שקיבלנו וכו'.

הדחקתי את הדבר כי הדברים שנאמרו על ידו היו בתחום האפור, לא הרגשתי בנוח אבל חשבתי שהוא אינו מבין שלא כך בחור נשוי מדבר עם בחורה (ועוד נשואה).

כל השיח היה במסרונים כאשר בנוכחות אשתו או בעלי הוא התנהג כשורה.

ביקשתי ממנו להפסיק מספר פעמים, כל פעם הוא השיב שאינו מבין את הבעיה.

הבאתי לחברה חילונייה לקרוא את ההתכתבות (בלי שתדע את זהות הכותב) והיא אמרה לי שהבעייה אינה בי כי אני "דוסית" אלא שתוכן דבריו אינו הולם גבר נשוי כלל.

בחרתי בכל זאת לשים את הדברים בצד כיוון שהוא הפסיק.

מספר חודשים לאחר מכן גילית שארבע בנות נוספות, ביניהן שני נשואות חוו את אותו הדבר כאשר ההתבטויות היו הרבה יותר חמורות.

חשוב להדגיש כי הכל נשאר בגדר התכתבויות והוא הצהיר בפני אחת הבחורות שאין בכוונתו לגעת בבחורה אחרת חוץ מאשתו אך הוא הסביר שהוא זקוק לריגושים ואוהב לפלרטט.

כיום אני יודעת שהוא ממשיך (דיווחים מלפני שבוע) למרות שנאמר לו מספר פעמים על ידי הבנות שהוא צריך להפסיק.

מדבור בזוג ללא ילדים אך אני משערת כי זהו חלק מהתוכניות שלהם בעתיד המאוד מאוד קרוב. (לימודים שמסתיימים וכו')

אינני יודעת איך לפעול. מבין הבנות אני ההכי קרובה אליה.

בפני שלוש אפשרויות:

1. לא להתערב (לא בא בחשבון בעניי)

2. לדבר איתו- מה המטרה? שיפסיק? שיפנה לטיפול? שיספר לאשתו? איך נדע אם עשה כן?

3. לספר לה- עלול לשבור אותה, לא נותנים לו הזדמנות לספר בעצמו. באיזו דרך?

אני מודה לכם מראש על העצות הטובות.

בברכה,

ד.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לדעתי צריך לפנות למשהו שיש לו השפעה עליו, רב חבר, ויגלגל איתו שיחה עד שיגיע לענין במגמה ללכת לטיפול או יעוץ,

כי אם אכן נכון הדבר שהוא זקוק לריגושים - אז במוקדם או במאוחר זה יתפוצץ אישתו תדע מזה ואז יהיה יותר קשה לכן יפה שעה אחת קודם, ע"י אדם שקרוב אליו.

לא נראה לי שאחת הבחורות תעשה זאת הוא לא ישמע אליהן, ןגם יכול להפיל אותם בפח שימשוך את השיחות איתן לאורך ימים וכך ישיג את מבוקשו.

בברכה,

דני ארגמן