בעיות גנטיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/08/10 16:46 יז באלול התשע

שאלה

שלום וברכה

אני בחור ישיבה שנמצא כרגע בתקופת השידוכים, במשך מספר חודשים יצאתי עם בחורה ובשלבים מתקדמים עשיתי את בדיקת דור ישרים ונמצא ששנינו נשאים של CF דבר שגרם לניתוק הקשר ביננו. לאחר תקופה החלטתי שאני מעוניין לעשות בירור מעמיק יותר של ההשלכות וזאת ע"מ לבדוק אפשרות של חידוש הקשר. ברצוני לשאול שלוש שאלות.

1. מה הם דרכי ההתמודדות עם הנשאות, ומה הם האפשרויות להבאת ילדים במצב זה?

2. מה אני צריך לעשות ע"מ להתקדם עם העניין?(למי לפנות רבנים? רופאים?)

3. מתי לשתף את הבחורה על כך שאני חושב לחדש את הקשר? האם עכשיו כדי שלא תלך לכיוונים

אחרים ותהיה שותפה איתי בבדיקת העניין או לחכות עד שאגיע להחלטה סופית שאני מעוניין לחדש

את הקשר באופן מוחלט?

תודה רבה רבה

בשורות טובות

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

ישר כח גדול על הבדיקה שעשיתם, בדיקה שיכולה לחסוך הרבה סבל להורים ולילדים.

לשאלותיך:

א.ראשית כדאי לקבל מושג כללי על הנשאות הזו ומשמעויותיה,

תוכל לקרא כאן, קישור לויקיפדיה, (במיוחד בסעיף תורשה ותפוצה), ובקישורים שם.

http://he.wikipedia.org/wiki/סיסטיק_פיברוזיס#.D7.AA.D7.95.D7.A8.D7.A9.D7.94_.D7.95.D7.AA.D7.A4.D7.95.D7.A6.D7.94

ב. להתיעץ עם רופא ועם הנתונים שתקבל תוכל שוב להתיעץ עם רב.

ג. בענין שיתוף הבחורה בענין, נראה לי שחבל להכניס אותה לענין כשהכל נתון בספק גדול,

תברר זריז, תתיעץ, ואם תקבל עצה מקצועית חיובית תוכל לשאול אותה.

בשורות טובות!

בברכה,

דני ארגמן