בעיות בזוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 07/09/10 01:01 כח באלול התשע

שאלה

שלום, אני נשואה 4 שנים ויש לנו שני ילדים. לפני 6 חודשים בעלי התגייס לצבא ל-9 חודשים, לפני שהוא התגייס כל הזמן שאלתי אותו מה נעשה אם יהיה ממש קשה ולא נצליח להמשיך והוא הבטיח שאם זה יפגע בנו הוא יעזוב את הצבא.

התקופה הזאת הייתה תקופה מאוד קשה לי ולילד הגדול שלנו שכל הזמן מבקש שאבא שלו יחזור מהצבא.אבל אני כל הזמן החזקתי מעמד בשבילי ולבן שלנו שידרתי שאבא שלו עושה דבר חשוב וכו'.

יש לציין שאין לי משפחה שאני יכולה להיתמך בה או שתוכל לעזור לי. לכן, אני עושה הכל לבד, אני לבד עם הילדים, אני דואגת לבית מבחינת ניקיון, כביסות וכו'.

לפני שלושה שבועות אמרתי לבעלי שאני לא יכולה יותר להמשיך והוא אמר שהוא לא יפסיק עכשיו שנשארו עוד שלושה וחצי חודשים אז שאני אתאפק עד אז. יש לנו עכשיו מריבות מאוד קשות. אפילו המילה 'גירושים' עלתה כמה פעמים שזה דבר שמאוד לא אופייני לנו.

הדבר שהכי קשה לי הוא לא ההתמודדות עם השלושה וחצי חודשים, אלא זה שאני מתארת לבעלי איך הבית, הנישואים שלנוויסודות מאוד בסיסיים בבית מתמוטטים והוא ממשיך ברצונות שלו.(אני יודעת שהגיוס לצבא זה דבר שמאוד חשוב לבעלי ובגלל זה התחלנו עם זה, אבל אני לא חושבת שזה יותר חשוב מהבית שלנו)אני מרגישה שאני לא יכולה לתת בו אמון, אני מרגישה שהוא שיקר לי. היום אנחנו לא יכולים לדבר בלי לריב ואפילו לא לגעת אחד בשני. כשהוא מגיע הביתה אני ישר נהיית קרירה אליו, כי אני לא מסוגלת להבין איך הוא בחר בצבא ולא בלהציל את הבית שלנו. החלטנו שניקח ייעוץ אחרי שהוא ישתחרר, אבל אני לא יודעת מה לעשות עד אז.

אשמח אם תעזרו לי. תודה רבה.

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. את מרגישה שהאימון בינך לבין בעלך נפגע,
ואכן האימון הוא הבסיס האיתן שעליו נבנית הזוגיות,
וכשמרגישים שהוא נפגע קשה להמשיך ולתפקד כרגיל.

ב. יחד עם זאת לא צריך למהר ולהחליט שהאמון נפגע,
יש צד שלי לסיפור, גם אם נניח שעל העובדות אין ויכוחים וגם אם הם נראים ברורים כשמש בצהרים,
כל אחד יכול להבין ולפרש את הדברים באופן שונה,
לפעמים לאדם אחד יש כוונות מסוימות במה שהוא אומר,
ולשני יש הבנה אחרת, ברורה וחד משמעית.
אמנם כשמגלים את הפער נוצר משבר אבל לא בהכרח משבר אמון.

ג. לכן אני מציע לך לעשות הבחנה בין השכל לרגש,
לגטימי להרגיש שהאמון נפגע,
אבל שכלית להשאיר פתח לכך שיש הסתכלות של הצד השני.

הרי יש הרבה דברים טובים בזוגיות שלכם,
נכון שישנה נקודה שצריך לברר אותה,
אך לא לתת להרגשה הזו להשתלט על כל הזוגיות,
ודאי לא לשדר קרירות שרק מגבירה את הריחוק, ומפריעה ליכולת לברר.

כל זה רק עד שתלכו ליעוץ,
בנתיים לשמור על מה שיש !!

בברכת שנה טובה,
שנת שמחה ושלום,

דני ארגמן